neděle 30. června 2013

Úžívat si obyčejných věcí

Miluji pastelky všeho druhu, baví mě táhnout barevnou tuhu po bělavém papíře. Ráda fotím a dívám se na svět z jiného úhlu pohledu. Fascinují mě knihy, tolik moudra, příběhů a emocí schovaných v prostých slovech. Chci mít život naplněný hudbou. Užívám si vaření a pečení dobrot. Miluji klapot šicího stroje. Pocit, když člověku pod rukama něco vzniká, je k nezaplacení. Táhne mě to do světa, ráda se procházím a ani výlety do míst vzdálených nepohrdám. Uvědomila jsem si, že je spousta věcí, které mě baví, ale které přitom dělám jen sporadicky. Uvědomila jsem si, že můj život by mohl být mnohem bohatší. Je na čase začít dělat vše, co mám ráda, a užívat si i úplně obyčejných věcí. A protože už pěknou dobu plánuju upéct cupcakes, jdu zítra koupit formičky. Tak co, Bonie, dáš si?


neděle 23. června 2013

Štěstí je, když…



V poslední době jsem se několikrát zastavila a uvědomila si, že jsem šťastná. Ne, nemám úžasnou práci, díky které bych vydělávala spoustu peněz. Nemám vlastní dům ani byt. Nevlastním auto. Můj šatník není plný krásných kousků nejnovější módy. Můj botník se také nemá moc čím pyšnit. Přesto přese všechno se cítím šťastná. Mám spoustu snů a pocit, že jednoho dne se splní. Jsem jako malé dítě, které se těší před Vánoci. Je to příjemné čekání…

Foto: www.hooponopono.cz 

…obzvláště ve chvílích, kdy můžu sedět na zahrádce útulné kavárny, pojídat čokoládový dort, usrkávat bezinkový spritz a povídat si s člověkem blízkým.

P. S. Recept na spritz pro příjemné chvíle čekání.