středa 11. listopadu 2015

Podzimní rebélie

Vánoční kolekce, čokoládové figurky čertů a třpytivé baňky obcházím v obchodech obloukem už nějakou dobu. Teď se ale halí do vánoční atmosféry i výlohy. Na náměstí je od dnešního dne otevřeno kluziště a dřevěné stánky s punčem rostou jeden za druhým. Ale já mám ještě podzim!

Váhala jsem, jestli má vůbec ještě cenu měnit věneček z proutí a keramických kytek pověšený na vchodových dveřích za nějaký podzimní model. Martinka se na podzim ladila před nedávnem. Tak to asi ještě není úplně marné. Po včerejší návštěvě nákupního centra, kde už mají nazdobený i velký, umělý vánoční strom, jsem se přesvědčila o tom, že je to dokonce nutné.

Rozhodla jsem se býti rebelem. Odmítám nořit se do vánoční nálady už teď. Odmítám zkracovat si dobu podzimní a opomíjet ty hezké věci, které nás teď (ještě před Vánoci) čekají. A tak jsem včera vytáhla lepicí pistoly a dala se do práce...

2 komentáře:

Lenka Jeř. řekl(a)...

Máš recht "spurná višničko", proč si zkracovat podzim!? Třeba já mám ještě léto. No vyhazuj ty přenádherně kvetoucí kytky, když ty vodopády květů na oknech ne a ne ustat. Bakopy jsou teď nádherné, nemám to srdce je hodit na kompost, když mě denně těší. Skleník mám plný salátů jako na vrcholu sklizně a zimní boty a kabát stejně nemám, takže kdyby zima byla takováhle, tak až na to sucho, které zahradě nesvědčí, budu spokojeně dál chodit v letní obuvi. :)

Rady Višňová řekl(a)...

Chápu. Mamka vyhazovala kytky nedávno a taky jí to bylo líto, byly krásné. Zimní boty jsem si šla zavčas koupit, ale domů jsem přišla s lodičkama, takže na nějakou zimu opravdu nespěchám, ale časem by sníh mohl přijít. Mám ho ráda... ale jen na chvíli :-)