Příroda začíná být velmi štědrá, a tak je nejvyšší čas vytáhnout loňské zásoby z mrazáku a uvolnit tam místo pro plody letošní. My měli zamrazeny borůvky a já dostala chuť na koláč z jogurtového těsta od Kitchenette (recept zde).
Pekla jsem ho už mockrát a vždycky na výbornou. Tentokráte jsem si ale přípravu poněkud protáhla. Nechala jsem povolit máslo, udělala drobenku a potom jsem zjistila, že už doma nemáme jedno jediné vajíčko. Drobenku jsem tedy šoupla do lednice s úmyslem pustit se do pečení druhý den. Jenže skleróza je hrozná věc. Než jsem zvládla donést vajíčka od našich, trvalo to několik dní, potom nebyl na pečení čas nebo se mi strašně nechtělo cokoli dělat. Drobenka si v lednici poležela dva týdny. Ještě štěstí, že je trvanlivá. Včera jsem se konečně pustila do práce. Během chvilky je zamícháno, upečeno, ale bohužel i snědeno. Je to totiž vážně dobrota. Těším se, až budou višně. S těma je to ještě o fous lepší.
2 komentáře:
Mňam! Dala bych si!😍 Právě jsem se ale na zahradě přecpala muchovníků, jahod a třešní, tak jsem tak odvařená, že na pečení nemám energii.😂😂😂🙏
Udělej si výlet, Leni. Upeču :-)
Okomentovat